Overal waar ik kom, valt mijn oog vaak direct op bizarre borden en bijzondere reclame-uitingen. Je weet wel: idiote straatnamen, vreemde plaatsnamen en gekke uithangborden. Onlangs kwam ik weer wat bijzondere straatnamen tegen. Blinde Ezelstraat, Schupstoel, Naadzak, Het Rechte Pad en Achter het vuurstaal. Je zou er maar (mogen) wonen!

Verhaaltjes op email

Straatnamen. Dat zijn toch eigenlijk kleine verhaaltjes in witte letters op blauw email! Zo denk ik er in ieder geval over. In het verleden mocht ik een aantal van die straatnamen bedenken. Het moesten rechttoe rechtaan woorden zijn. Dus niks exotisch. Ik hield het dichtbij huis en bedacht straatnamen die te maken hadden met de lokale natuur (de plantjes die groeien in het slagenlandschap van de Langstraat) en lokale industriëlen (leer- en schoenfabrikanten). Een paar voorbeelden, waar ik best blij mee ben: Villa Spaanse Ruiter, Villa Waterviolier, Van Harenstraat en Van Hilststraat. Ze zijn te vinden in Waalwijk.

Grappige website

In mijn voorliefde voor bizarre borden sta ik overigens niet alleen. Zo kwam ik kort geleden een grappige website tegen: ‘Les plus beaux panneaux de France et d ‘ailleurs’. Oké – de naam verraadt het al – het is in het Frans, maar de plaatjes maken veel duidelijk. Ga maar eens een kijkje nemen. Ik vind het een aanrader!